top of page
VZ 1.JPG

Verspaning

VZ Industries is gespecialiseerd in niet-verspanende metaalbewerking zoals ponsen, zetten en lassen.

 

Maar ook op het gebied van verspaning hebben wij veel deskundigheid in huis. Onze vakmensen zijn uitstekend thuis in technieken zoals boren, slijpen en tappen. Wij beschikken over een uitgebreid machinepark voor verspaning van metaalproducten.

Verspaning van plaatwerk

Verspaning is een verzamelnaam voor het bewerken van metaal waarbij spanen van het oorspronkelijke product worden verwijderd. Dat kan met een machine of met de hand gedaan worden. Verspaning is een speciale en complexe manier van materiaalbewerking. Kenmerkend is dat het product wordt gevormd door een deel van het materiaal gecontroleerd te verwijderen.

Verspaning door frezen en draaien

Verspaning wordt bij metaalbewerking veelvuldig toegepast. Een veelgebruikte techniek bij verspaning is frezen. Vaak wordt deze techniek in één adem genoemd met het draaien. Bij Van Schijndel Metaal gebruiken we de technieken CNC- en NC-frezen. CNC staat voor Computer Numerical Control, NC voor Numerical Control. CNC-verspaning is computergestuurde verspaning. Bij NC-verspaning voert de operator numerieke waardes in waarmee de handaandrijving wordt vervangen. Bij NC- en CNC-verspaning is sprake van een hoge nauwkeurigheid, weinig afkeur en een constante kwaliteit.
 

Verspanend werk bij VZ Industries

Verspaning zoals soevereinen of het aanbrengen van facetranden, kamers en vrijloopbanen doen we bij VZ Industries zelf. Een deel van het verspanend werk besteden we uit aan onze betrouwbare leveranciers. Bijvoorbeeld draaiwerk zoals het maken van asjes die we in een product verwerken. Als klant hoeft u die onderdelen niet zelf aan te leveren. We hebben de volgende technieken in eigen huis.

• Boren Boren van ronde (vierkant gaat helaas niet) gaten in alle soorten en vormen staal, aluminium en RVS
• Tappen Tappen lijkt op boren en gebeurt ook met de boormachine. Er wordt echter een draad in het geboorde gat 'getapt' waar je bijvoorbeeld een schroef in kunt draaien
• Slijpen Slijpen is een stap tussen het lassen en poedercoaten om te zorgen dat de laklaag mooi en egaal aangebracht kan worden
• Zagen Zagen van Buis, Pijp, Staf, Hoeklijn en Strip wordt gedaan op onze zaagafdeling met zowel lintzaag- als cirkelzaag capaciteit

• Souvereinen (in de volksmond ook wel verzinken genoemd) maakt een fraai aanloopje naar een geboord gat. Hierin kan bijvoorbeeld een schroefkopje 'verzonken' worden.

• Vijlen
• Beitelslijpen
• CNC- en NC-frezen
• NC- draaien

Eén adres voor de juiste kwaliteit

Bij Van Schijndel Metaal werken uitstekende vakmensen met jarenlange ervaring. Wij beschikken over uiterst moderne machines voor metaalbewerking, waaronder ook verspaning. Onze deskundigheid en het uitgebreide machinepark garanderen een uitstekende kwaliteit van onze producten. Bovendien kunt u op één adres terecht kunt voor vrijwel al uw metaalbewerkingen. Dat is niet alleen kostenbesparend, maar zorgt ook voor betrouwbare, korte levertijden.

bottom of page