top of page
VZ 1.JPG

Plaatwerk

VZ Industries is uw flexibele en creatieve partner voor al uw plaatwerk. Op het gebied van plaatwerk en metaalbewerking zijn wij al tientallen jaren toonaangevend in de branche. Wij zijn specialist in de bewerking van dunne plaat in staal, RVS en aluminium. En zo hard als het metaal is, zo buigzaam zijn wij in het meedenken en ontwikkelen van uw idee op elk moment van het ontwerp- en productieproces.

Met onze vakkennis en een uitgebreid machinepark zorgen wij voor plaatwerk van de hoogste kwaliteit. Onze moderne productiefaciliteiten zijn helemaal afgestemd op het leveren van maatwerk. Vrijwel alle plaatbewerkingen, waaronder kanten, lassen, poedercoaten, assembleren en verspaning voeren wij in eigen huis uit. Hierdoor zijn wij in staat om uw producten exact naar uw wensen af te werken. Onze geschoolde medewerkers doen dat met de grootste zorg en toewijding voor u. Zij pakken elke uitdaging aan. Van een complexe lasopdracht tot het herstellen van de slijprichting van uw RVS plaatwerk. En van veelkleurig poedercoaten tot de volledige en zorgvuldige assemblage van uw plaatwerk product.

Plaatwerk in staal, RVS en aluminium

VZ Industries verwerkt vooral dunne plaat van 0,5 tot 5,0 millimeter plaatdikte. Onze productiefaciliteiten zijn uitstekend afgestemd op de productie van kleine tot middelgrote series kant en klare metaalproducten met veel of weinig bewerkingen. Daarbij kan het zowel om enkelvoudige als samengestelde producten gaan. De meest verwerkte metaalsoorten zijn staal, RVS en aluminium.

Staal

Staal is dat wat in productie als basis materiaal gebruikt wordt. Het is datgene wat iedereen als IJzer benoemd en heeft geen bijzondere eigenschappen zoals andere metalen dat wel hebben.

Staal vereist altijd een nabehandeling omdat het roestgevoelig is.

Staal WG

Staal WG staat voor Warm Gewalst en dat verklaart de productiemethode. het Staal wordt vloeibaar (warm dus) gevormd tot plaat, buis, staf of strip. De toleranties op WG staal zijn wat groter dan op 'koud' staal

Ijzer, in de volksmond een verzameling van soorten staal

DC-01 is een specificatie voor een standaard staalsoort.

RVS, in de volksmond RoestVrijStaal, betekend eigenlijk RoestVastStaal en is een verzamelnaam voor meerdere soorten/specificaties

RVS 301 is de laagste kwaliteit Roest Vast Staal en roest eigenlijk best snel.....

RVS 304 is de standaard in Roest Vast Staal en is beter bestendig tegen roesten dan 301. Aan de kust, waar erg veel zout in de lucht zit vanwege het zeewater, kan RVS 304 ook nog steeds behoorlijk roesten.

RVS 316 is zo goed roestbestendig dat het veel gebruikt wordt in de voedingsmiddelen industrie voor het produceren van keukens of keukengerei.

Zincor is een staalplaat die al is voorzien van een (koude) zinklaag. Hierdoor hoeven de producten achteraf niet meer verzinkt te worden

Sendzimir is een staalplaat die al is voorzien van een (warme) zinklaag. Hierdoor hoeven de producten achteraf niet meer verzinkt te worden.

Aluminium is heel licht (bijna 3x zo licht als staal) en kan niet roesten zoals staal. Wel is het een stuk duurder dan staal en ondank dat het niet 'roest' kan het wel corroderen

bottom of page